Технически въпроси - добре е да знаете:

Какво знаме да избера?

Ако са Ви необходими от 3 до 5 знамена за външна употреба, един от най-удачните и евтини начини е те да се изработят, като логото бъде ръчно извезано върху самия плат.

Тази технология е много подходяща за открити и особено ветровити места, тъй като здравината на плата и качеството на цветовете са безкомпромисни.Ако желаете да поръчате по-голям брой знамена, добре е да обмислите варианта за ситопечат.
При този начин на изработка се използва сито, което се удря върху плата и така се отпечатва логото и цвета на целия флаг.
Рентабилен е за големи количества, над 5 броя.
При тази изработка наситеността на цвета е безупречна, можете да получите всеки един цвят от пантоновата гама.


Дигиталният печат – какви рискове крие?

Когато някой ви предложи т.нар „дигитален печат” винаги преди това питайте на какъв принтер ще се печатат знамената. За печат върху текстил се използва специален принтер, с който не всички разполагат. Затова ако изберете „дигитален печат” и пуснете плат на принтер, на който се печата напр. винил, резултатът ще е повече от плачевен, тъй като цветовете няма да са наситени и след първата седмица на пилона, знамето вече няма да се забелязва. Всъщност дигиталната технология за печат на знамена е повече от добра, стига този, който ги изработва да разполага с принтер за текстил.
Единственият недостатък е, че цветовете при този вид печат са значително по ненаситени, в сравнение с ръчната изработка или ситопечата. Това е и причината за ниската цена при изработката по тази технология.

Колко време издържа едно знаме?

Колкото и здрави да са знамената, те се късат и цапат и се налага регулярната им подмяна. Ако мястото, където са изложени не е ветровито, не пече много слънце, и липсва стабилното количество прах от градските условия, те могат да издържат повече от година. Реално погледнато на около 7-9 месеца ще е необходима подмяната на флаговете.
Ние сме тук за да свършим това вместо вас!

Какъв пилон да избера?

Ако мястото, където ще бъдат поставени пилоните е ветровито, Ви е необходим пилон „супер” или пилон „стандарт”. Разбира се може да поставите и пилон с хоризонтално рамо, но при силен вятър знамената ще се късат по-бързо, защото не се веят свободно, а са прикрепени към хоризонталното рамо и са постоянно опънати.

При вятър от порядъка на 70-80 km/h е добре да свалите знамената, за да не създават допълнителна тежест на пилона и да не се късат. Наблюдавайте прогнозата са времето.